Verpleging op de Campus

Op woensdagmiddag hebben 70 vmbo leerlingen van het Dollard College en Ubbo Emmius kennisgemaakt met het beroep en de opleiding verpleegkunde. Het Noorderpoort en  de Ommelander Ziekenhuis Groep hebben een goed beeld neergezet van het vak.

Vier Workshops
De grote groep werd in vieren opgesplitst zodat iedereen de vier workshops kon bezoeken. Leerlingen van het Noorderpoort hebben uiteengezet hoe de opleiding precies eruit ziet en in welke branches verpleegkundigen aan het werk zijn. Ook gaven leerlingen een skillsidemonstratie waarbij de vmbo’ers konden zien hoe  je met naalden leert prikken binnen de opleiding.

Professionals van de Ommelander Ziekenhuisgroep gaven een demonstratie hoe het eraan toe gaat op de spoedeisende hZKH VP2ulp.
Wat gebeurt er met je als je met nekletsel wordt binnengebracht? Het belangrijke reanimeren kwam hierbij ook aanbod. Een aantal leerlingen is zelfs met een arm in het gips weer vertrokken!

Werken op de kinderafdeling binnen het ziekenhuis is weer heel anders. Wat maken kinderen mee als ze geopereerd moeten worden? Hoe ga je als professional daar mee om?

Positief
De vmbo leerlingen hebben de middag positief ervaren. Het was veel informatie voor ze, maar ze hebben zeker een goed beeld gekregen!