Scholieren lopen dagje mee bij Waterschap Hunze en Aa’s

Om te helpen bij de keuze voor een vervolgopleiding, mochten leerlingen 22 januari een kijkje komen nemen bij Waterschap Hunze en Aa’s.

Leerlingen van Dollard College Bellingwedde en Winschoten, Ubbo Emmius Veendam, Onstwedde en Winschoten en Winkler Prins Veendam, die dit jaar of volgend jaar examen mogen doen, deden 20 en 22 januari mee aan de vmbo banencarrousel.

Ze volgen de opleiding vmbo-tl en moeten straks een aantal keuzes maken. Keuzes voor de toekomst, gericht op een vervolgopleiding of beroep. Maar dan moeten ze wel weten wat dat beroep  inhoudt. Dat liet Waterschap Hunze en Aa’s ze graag zien.

De leerlingen kregen een interactief programma aangeboden. Gastvrouw Willeke Bergman begroette vanmorgen de leerlingen en vertelde over wat Waterschap Hunze en Aa’s doet en hoe het onderhoud wordt georganiseerd. De leerlingen waren zeer geïnteresseerd; een aantal gaf aan verder in de techniek te willen.

Naast een kijkje in de werkplaats was er ook de mogelijkheid met een van de medewerkers op pad te gaan. Zo ervoeren ze wat de medewerkers dagelijks doen.