Organisatie

In de provincie Groningen en Drenthe organiseren 12 vmbo en havo scholen al voor het 13e schooljaar een vmbo Carrousel en havo Carrousel. Zij doen dat onder de gezamenlijke naam ‘Carrousel Groningen & Drenthe’. De Carrousel-programma’s worden op elkaar afgestemd en centraal geregeld.


Organisatie
Carrousel Groningen & Drenthe is sinds 1 augustus 2016 onderdeel van OTP Groningen. Samen organiseren zij voor de provincie Groningen en de kop van Drenthe Loopbaanoriëntatie evenementen. Met als doel Onderwijs, Overheid en bedrijfsleven dichterbij elkaar te brengen. Naast de Carrousels die voor vmbo klas 3 en 4 en havo 4 bedoeld zijn, organiseert OTP Groningen CheckTheBizz bedoeld voor havo 3 en vwo 3 leerlingen om ze te helpen bij de profielkeuze.

Naast Loopbaanoriëntatie evenementen organiseert OTP Groningen ook andere evenementen zoals DjangoGirlsExpeditieNoord, workshops Personal Branding en bemiddelen zij in stages voor mbo en hbo.

 

Organisatiebureau Carrousel: centraal coördinatiepunt
De organisatie is in handen van het organisatieteam die dit samen doet met de verschillende werkgroepen die elk bestaan uit docenten/ decanen van de deelnemende scholen en soms praktijkopleiders van instellingen en bedrijven. Het team bestaat uit Jolande Oechies (projectleiding, coördinatie en acquisitie) en Petra Drent (projectplanning en communicatie). Heeft u vragen of opmerkingen, neemt u dan contact op.

 

Publicaties en speciale uitgaven
Voor alle deelnemers zijn informatieve flyers beschikbaar. Daarnaast geven de scholen van ‘Carrousel Groningen & Drenthe’ elk jaar een speciale Carrousel Courant uit. Klik op het plaatje voor een digitale versie. Wilt u een exemplaar met de post ontvangen, dan kunt u dat gratis aanvragen bij het Projectbureau.

VMBO-carrousel-krant-DEF_vmbo-Carrousel-1 VMBO-carrousel-krant-2013_vmbo-Carrouselvmbo-Carrousel-krant-2014_vmbo-Carrousel-1