Voor ouders

De havo Carrousel is een gezamenlijk initiatief van CSG Wessel Gansfort, CSG Augustinus, H.N. Werkman College, rsg de Borgen, Dr. Nassau College, Winkler Prins en de Hanzehogeschool Groningen. Dit driedaags evenement voor havo-4 en 5 leerlingen is een van de activiteiten die deze scholen organiseren voor loopbaanoriëntatie en -begeleiding. Het doel is dat leerlingen ervaringen opdoen met beroepen en inzicht krijgen in opleidingen die daarvoor nodig zijn.

Havo Carrousel: praktische info

Doet uw zoon of dochter in schooljaar 2019/2020 mee aan de havo Carrousel? Dan gaat hij of zij vanaf april drie keer op bezoek bij een bedrijf of instelling. De bezoeken voor Groningen, Leek en Veendam zijn gepland op dinsdagmiddag 14 en donderdagmiddag 16 april en in het najaar van 2020. De programma’s duren elk 2 uur, van 13.00 tot 15.00 uur. Op de Carrousel-middagen vervallen alle lessen voor havo-4 en 5  leerlingen.

Begeleiding door mentor of decaan

De mentor of decaan van uw zoon of dochter coördineert de havo Carrousel-activiteiten binnen de school. Alle leerlingen die meedoen worden uitgebreid voorgelicht, voorbereid en begeleid. Ook over het vervoer naar de bedrijven of instellingen, worden afspraken gemaakt.  Heeft u hier vragen of opmerkingen over, neemt u dan contact op met de decaan of mentor.

Belangrijke rol voor ouders

Ouders spelen een belangrijke rol bij de loopbaankeuzes van hun kinderen. Wilt u meer weten over studiekeuzes? Bekijk dan de website 5 vragen. Daar vindt u informatie over loopbaanleren, loopbaancompetenties en tips hoe u uw kind kunt helpen in het keuzeproces.

Meer lezen?

Wilt u meer lezen over de havo Carrousel: bekijk dan flyers die u hiernaast vindt. Of lees onze jaar Carrousel Courant 2014, waar u vele ervaringsverhalen van leerlingen, ouders en deelnemende organisaties kunt lezen.

[ plaatjes + link]