“Je ziet en leert met Carrousel wat een beroep echt inhoudt”

Havo 4 leerling ontmoet hbo stagiair.

Op woensdag 12 april gaan voor het vijfde jaar op rij ruim 400 havo 4 leerlingen uit Groningen, Veendam en Leek in gesprek met stagiairs van het hbo. Na in januari twee bedrijfsbezoeken te hebben gedaan om zich te oriënteren op toekomstige beroepen staat dit derde bezoek in het teken van de opleidingskeuze. Stagiairs van de Hanzehogeschool, Van Hall Larenstein, Stenden en NHL ontvangen de havo leerlingen op hun stageadres en geven ze informatie over de opleiding, hoe het is om te studeren en het stagelopen. Door in gesprek te gaan met een ervaringsdeskundige krijgen de havo leerlingen een goed beeld van de opleiding en het leven als student.

De havo Carrousel wordt nu voor de vijfde keer in Groningen georganiseerd en heeft als doel leerlingen te ondersteunen bij hun loopbaanoriëntatie. De eerste twee bezoeken werden door zowel de deelnemende organisaties als de leerlingen als zeer waardevol ervaren.

Leerlingen: “Even binnen mogen kijken bij bedrijven waar je anders nooit komt” en “Door Carrousel zie en leer je wat een beroep echt inhoudt”

Bedrijven: “Les in de maatschappij zelf” en ” Leerlingen alvast een kijkje geven hoe hun toekomstige werkplek er uit kan zien”