Dr. Nassau college maakt kennis met schoonheid

De derdejaars vmbo-leerlingen van het Dr. Nassau College in Assen hebben vanochtend kennisgemaakt met twee beroepen in de schoonheidsbranche. De kapper en schoonheidsspecialiste stonden in de spotlight.  Vier leerlingen  van de kappers- en schoonheidsspecialiste opleiding van het Alfa College hebben hun vak professioneel gepresenteerd.

De twee kappers, Selinde en Gerla, vertelden enthousiast over het vak en de opleiding. Ze gingen hierbij in op wat je daarvoor in huis moet hebben.  Na hun verhaal zijn ze met de groepen leerlingen aan de slag gegaan. De vmbo-leerlingen hebben hun kunsten laten zien op het gebied van vlechten.

De schoonheidsspecialistes, Rabia en Jody, hebben uitgebreid verteld over hun opleiding, met een overzicht van de vakken. Ze gaven daarbij aan wat voor stages er binnen de opleiding gedaan worden. Ook vertelden ze over het werk en de mogelijkheden na de opleiding. Zij gaven na de presentatie een demonstratie van een gezichtsreiniging, waarbij ze massagetechnieken hebben laten zien. Daarna konden de leerlingen zelf aan het werk.

Al met al een ochtend waarin goed is uitgelegd wat er mogelijk is, als je in de schoonheidsbranche aan het werk zou willen!

SV