Delfzicht opent deuren voor Carrousel

Dinsdag 19 maart zijn 16 leerlingen bij Delfzicht op bezoek geweest. Niet voor hun gezondheid, maar om te kijken of ze in de toekomst mogelijk in de zorg aan het werk willen. De groep werd hartelijk ontvangen door Marleen Burema, praktijkopleider binnen het ziekenhuis. Zij vertelde over de geschiedenis en de toekomst van de locatie.

Drie beroepsgroepen

De groep werd in drieën opgesplitst om op verschillende afdelingen te gaan kijken.  Een heel team van de Operatiekamer had in een kantoor omgebouwd tot fictieve OK. De bedoeling was om in een echte OK te kijken, maar alle ruimtes bleken nodig voor operaties. Ze legden heel goed uit hoe het daar aan toe gaat, en met de attributen erbij hebben de leerlingen een goed beeld kunnen krijgen!

De meeste leerlingen hadden wel eens een buisje bloed voor onderzoek afgegeven. Tijdens dit bezoek zagen ze waar dat dan onderzocht wordt. Dit gebeurt op de afdeling van de analisten. Hier staan allerlei technische apparaten en snufjes.

Twee leerlingen Verpleegkunde hebben verteld over hun opleiding en hun stage op het Noorderpoort.  Ook gingen ze actief met de vmbo leerlingen aan de slag. Zo hebben ze met naalden en injecties geoefend! Dat is best lastig, om dat steriel te doen. Ook hebben ze bij elkaar de bloeddruk gemeten; iedereen bleef er rustig onder!

 De evaluatie

Bij de centrale afsluiting bleek, dat het merendeel van de leerlingen het niet zag zitten om in een ziekenhuis te gaan werken. Maar weten dat je iets niet wilt, is ook belangrijk. De meesten vonden het in ieder geval heel interessant, omdat ze op plekken zijn geweest waar je anders nooit komt. Er waren een paar leerlingen die wel serieus overwegen om deze kant op te gaan!