Carrouselweek Oost-Groningen 19 t/m 22 januari weer van start!

Tijdens de Carrouselweek zijn ruim 400 vierde jaars vmbo leerlingen weer een week lang bezig met Loopbaanoriëntatie in het kader van vmbo Carrousel. De leerlingen krijgen zo een goed beeld van de beroepspraktijk en hun mogelijke toekomstige werkplek  De deelnemende scholen zijn Winkler Prins uit Veendam, Ubbo Emmius uit Veendam, Winschoten en Onstwedde en het Dollard College uit Winschoten, Woldendorp, Pekela en Bellingwedde.  Alle leerlingen gaan bij drie organisatie een dagdeel op carrousel- bezoek, in totaal zijn dit zo’n 1200 bezoeken. De vmbo carrousel is in de week van 19 t/m 22 januari.

In totaal zetten zo’n 150 bedrijven en instellingen in Oost-Groningen hun deuren open voor de werknemers van de toekomst. “Leerlingen krijgen door deel te nemen aan de carrouselweek een realistischer beeld van de werkvloer.” “Een ontzettend mooi initiatief om leerlingen in contact te brengen met het werkveld.” Een greep uit de lijst van deelnemende organisaties:  Stichting Oosterlengte, Gemeente Oltambt en Stadskanaal, Stork, Akzo, Waterbedrijf Zuidbroek, Remarc en Geling Plants.

Kennismaken met diverse beroepen
Vmbo en ook havo leerlingen hebben vaak moeite om zich een goede voorstelling van een beroep of beroepsrichting te maken. Met Carrousel maken de leerlingen daarom kennis met diverse beroepen in de sectoren techniek, groen, economie en zorg & welzijn. Uit onderzoek is gebleken dat leerlingen die meedoen met Carrousel minder switchen tussen opleidingen dan leerlingen die niet mee hebben gedaan. De leerlingen krijgen naast informatie over het beroepenveld ook de mogelijkheid om zelf actief aan de slag te gaan.