Beroepsoriëntatie met de Oculus Rift

Wat is er nou leuker om tijdens schooltijd nieuwe games te mogen uittesten en tegelijkertijd bezig te zijn met je beroepskeuze!

Acht leerlingen waren op maandag 16 maart de gelukkigen die mochten gamen onder schooltijd bij Idietopia, Indie Game Developers Paradise. Na een hartelijk ontvangst en uitleg over de organisatie en de aanwezige beroepen konden de leerlingen zich uitleven op het testen van de nieuw ontwikkelde games. Het spectaculairst was het uitproberen van de Oculus Rift, één van de meest spannende ontwikkelingen in de virtual reality-wereld. De Oculus Rift is een Virtual Reality-bril met een breed stereoscopisch gezichtsveld ontwikkeld voor gamers. Het toestel meet de bewegingen van het hoofd van de speler zodat deze bewegingen gebruikt kunnen worden als besturing in het spel. Dit zorgt er voor dat de speler zich meer ondergedompeld voelt in de virtuele wereld.

De bril wordt niet alleen bij het gamen gebruikt, maar wordt ook toegepast in de medische wereld voor bijvoorbeeld het trainen van mensen die door de MRI scan moeten gaan. Dit laatste kregen leerlingen te horen bij een ander Carrousel-bezoek aan NORISK IT. Een prachtige uitvinding en wie weet vinden alle Carrousel bezoeken over een paar jaar plaats met behulp van de Oculus Rift!